Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 6:40 am

ALAMAK!! Lame sangat dah rasenye tk update post nie…soi la ek..sbb saya dan pakar motivasi kene mgikuti satu kem yang amat menguji kesabaran iaitu kem admath!!huhuhu..hmm,..tanpe membuang mase saye persilakan PAKAR MOTIVASI untuk menyambung ceritanya dalam membicarakan soal CINTA PANDANG PERTAMA..

………………………………………………………………………………………….

HYE!! Eh silap..ASSALAMUALAIKUM W.B.T…..

Jwab salam tu dlu…dose gak kang….hmm…lame kte tk bersua kan??so saya nak ajak semua pelayar LOT supaya bersyukur pada ALLAH kerana masih mengizinkan saya untuk menulis dan kamu semua untuk membaca…ALHAMDULILLAH..

Sedutan episode lalu menceritakan tentang 2 kisah yang memberi takrifan terperinci pada dua jenis Cinta Pandang Pertama. Sekarang saya akan habiskan cerita tu terlebih dahulu sebelum menerangkan dengan lebih lanjut..

Sambungan kisah 1…..

Kini sudah sebulan kem itu berlalu…selama itu juga Zulaikha memendam rasa. Tiap kali terserempak dengan Yusuf, hatinya akan meronta dahsyat, mukanya merah padam, jantung berdebar kuat seperti mahu meloncat keluar, tingkahnya terkedu seketika..Yusuf sebaliknya..macam biasa jer..macam tidak pernah mngenali si Zulaikha.
Zulaikha sudah amat pasti. Dia telah jatuh hati sama Yusuf. Bukan kemahuan dia tapi rasa itu meresap tanpa kerelaan. Dia tidak pernah berasa sebegini sebelum ini. Dulu dia penah suka dengan seorang lelaki di zaman sekolah rendahnya tetapi bukan yang macam ini. Ada sekali Zulaikha pernah merasakan seolah-olah hanya Yusuf di dunia ini. Dia sedar, Yusuf dikaitkan bukan dengan seorang perempuan malah ramai. Tiap kali nama Yusuf digosipkan dengan perempuan lain, hatinya mendidih. Cemburu yang teramat. Dia rasa sepeti mahu menangis. Mood sama sekali hilang. Padahal Yusuf itu bukan miliknya.
Sehinggalah pada suatu hari, ketika itu masih membara rasa pada Yusuf, malah berapi. Zulaikha membuka laptopnya..tiba-tiba..ada satu email masuk dan tertera nama………………………………....hah????

p/s : kisah ini saya tamatkan di sini. Sebenarnya panjang lagi..sehinggalah terbukti bahawa Yusuf yang kononnya cool je rupa-rupanya…………..ade lar..cukup sampai sini untuk saya simpulkan topic kita.


Sambungan kisah 2…..

Yusuf tidak mengaku kalah..dia bertanya lagi :

“bila lagi aku dapat berjumpa denganmu?

Khalwah membalas..

“di tempat ini, pada masa yang sama jumaat depan..

“izinkan aku mengikutimu sampai ke rumah majikan mu..”

“tidak, jangan kau berani, atau kau sama sekali tidak menemukan aku nanti. Aku beredar dahulu….”

Khalwah membuka langkah dan bergegas menghilangkan diri. Yusuf hanya melihat. Dia memang betul-betul terpana dengan diri Khalwah. Sejak itu, yusuf sama sekali tidak menemukan Khalwah. Tiap hari jumaat pasti yusuf akan menunggu Khalwah di tempat yang sama. Yusuf yang merupakan seorang penyair Islam yang agung meluahkan isi hatinya melalui coretan syairnya. Syairnya pasti dihiasi nama Khalwah sejak jatuh cinta itu. Akhirnya Yusuf Bin Harun itu membawa diri daipada Cordoba untuk menjejaki kekasihnya, Khalwah.

Sekian…

TENGOK!!

Kisah yang pertama menceritakan bahawa Cinta Pandang Pertama boleh datang dengan tiba-tiba walaupun kita mengenali orang itu dengan kebencian. Kita dapat tengok kekuatan Cinta Pandang Pertama yang dapat merubah dari benci yang amat kepada sayang yang amat. Lagi satu yang kita dapat simpulkan ialah Cinta Pandang Pertama ini datang tidak mengira umur. Kita memang selalu dengar bahawa cinta di waktu sekolah ini adalah cinta monyet. Hmm.. memang betol tapi itu merujuk kepada mereka yang melayan cintanya sehingga keluar dating, pgang2 tangan, dan mcm2 lagi kemungkaran. Tak ke macam monyet gtu. Saya mahu tekankan di sini, perasaan Zulaikha tadi saya amat pasti akan diingatinya sehinggalah dia besar. Ntah2 dia akan menolak semua pinangan sehinggalahh Yusuf sendiri memetiknya. Dah banyak berlaku taw..kajian saya menunjukkan bahawe Cinta Pandang Pertama banyak menyerang ketika umur cam kte nie…haa..mule r..ibu saya sendiri mengakui bahawa masih segar ingatannya pada lelaki yang pertama yang berjaya mencuri hatinya ketika di sekolah menengah dahulu..ahaks!

Kisah yang kedua pula memperlihatkan bahawa Cinta Pandang Pertama boleh datang hanya dengan kali pertama melihat si dia. Yusuf Bin Harun boleh jatuh cinta dengan kali pertama melihat Khalwah walaupun Khalwah hanya seorang hamba. Kejelitaan yang tidak menyerlah tetapi boleh menarik hati Yusuf. Ini hebatnya Cinta. Yusuf sanggup menunggu sehingga bertahun lamanya walaupun hanya melihat Khalwah sekali! Pelik kan?tapi inilah cinta..bukan pelik tapi unik…

……………………………………………………………………………………………

Selepas ini kita akan bicarakan bagaimana ingin mengawal perasaan ini termasuklah pengawalan atas zina mata, hati, lengan dan juga zina hidung…hehehehe.. NANTIKAN!!
Back to top Go down
View user profile
Zainul Muhammad



Male jawatan : ڤوستكاون
Posts : 85
Age : 23
Birthday : 24/01/1993
Reputation : 0
Join date : 21/11/2009
Location : منتاكب ڤاحڠ

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 7:20 am

wa'alaikumsalam...
smbung r dlu citer 2...
org tgh suspen ni...
Back to top Go down
View user profile http://zainulmuhammad.blogspot.com/
wardah_balqis



Female Posts : 70
Reputation : 3
Join date : 20/11/2009
Location : egypt

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 7:24 am

huhu.....
akhirnya dia sambung gak....
best lar citer pertama tu....
sambungla lagi...


Last edited by cT_mArYaM on Fri Dec 18, 2009 6:57 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 8:19 am

cite x abeh agi nk bkk cite bru...
pe ar...
ala..
smbg la cite yg petame tu..
yg tu byk kaitan sket..
huhu..
mcm tau je yusof n zulaikha tu spe...
hehehe.. sunny
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 9:19 am

stuju dgn ika!
hehe
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 11:56 am

haha..
ade penyokong gak nih..
huhu.. bounce
Back to top Go down
View user profile
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 10, 2009 8:41 pm

huh..kisah tu mmg menyayat ati tol...
Back to top Go down
View user profile
jonghyun_shinee



Male Posts : 27
Age : 22
Birthday : 31/07/1994
Reputation : 0
Join date : 24/11/2009
Location : jeju island

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Thu Dec 17, 2009 2:31 pm




cter yg p'tame 2 msti petik dr buku kan?????
sye penah bce arrr buku 2!!!!
best sgat!!!
Back to top Go down
View user profile
atheleenz_93



Female Posts : 3
Age : 23
Birthday : 13/07/1993
Reputation : 0
Join date : 22/12/2009
Location : RAUB

PostSubject: hahahaha...   Thu Dec 31, 2009 6:35 pm

ley tahan r cter nyer.....ahaks.. Razz
Back to top Go down
View user profile
bobeen



Male Posts : 28
Age : 21
Birthday : 02/12/1995
Reputation : 0
Join date : 22/01/2010
Location : Jerantut

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Fri Jan 22, 2010 10:54 pm

hahaha..
ak dk khatam dah citer nie.....
abg spiderman yg cter kt ak....
eh..de ker die cter kt aku....?????????????? Question
Back to top Go down
View user profile
honey93



Female Posts : 1
Age : 23
Birthday : 15/05/1993
Reputation : 0
Join date : 24/01/2010
Location : pahang

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Sun Jan 24, 2010 11:31 am

cerita ar lgi...
Back to top Go down
View user profile
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Wed May 12, 2010 2:09 am

hurm...doakan agar kisah ini dpat bersambung....

_________________
MOTIVATOR + SI MUSOLLIF = AL FATEH 93

PEMBERSIH HATI DARIPADA BELENGGU JIWA DAN EMOSI CINTA
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3   Today at 3:45 am

Back to top Go down
 
CINTA PANDANG PERTAMA - by PRESIDEN PAI - Part 3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Berita Pimpinan :: Tazkirah-
Jump to: