Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 ~...Cerita mencuit hati...~

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: ~...Cerita mencuit hati...~   Sat Nov 28, 2009 8:57 pm

Ni kisah tentang seorang anak yang rajin ikut kelas-kelas agama di masjid. Mak dia pun selalu galakkan anak dia gi masjid untuk ikut kelas-kelas tu. Satu hari tu...masa balik daripada kelas, anak dia cakap face to face dengan mak dia. Kira ada hal penting la nak cakap. Dia tanya..."Mak..saya nak pakai tudung ok tak?" Tapi mak dia tak bagi. Mak dia siap marah lagi.

"Kau jangan nak mengada-ngada ek...kau jangan pakai tudung tu. Kalau kau pakai jugak, siap kau!!!"

Anak dia makin berkeras..."Mak tau tak, menutup aurat tu wajib. Ustaz kata, pakai tudung tu wajib untuk menutup aurat." Mak pula mula naik angin: "Kau jangan pandai-pandai nak berdakwah. Baru belajar sikit. Kau belum betul-betul faham lagi. Kau tetap tak boleh pakai tudung!!!"

Anak dia menjawab lagi..."Saya tak kira!Saya tetap nak pakai tudung jugak!" Mak menjawab: "Kau jangan degil. Mak kata jangan..jangan ek..." Anak ulang-ulang kata:"Tudung,tudung,tudung,tudung,tudung,tudung,tudung 100X" Mak pun jawab:"Jangan,jangan,jangan,jangan,jangan,jangan,jangan,jangan 1,000X...."

Si anak makin tak puas hati."Mak,saya akan adukan perkaa ini kepada bapak. Saya yakin bapak akan menggalakkan saya mengikut syariat Islam yang betul..." Mak dia jawab..."Kepala hotak kau betul. Bapak kau mesti tak sokong punya. Aku jamin..."

Sebagai anak yang baik dan bijak...dia bertanya..."Kalau mak tak bagi saya pakai, bagi 10 alasan yang konkrit kenapa tak boleh..."

Mak dia muka dah merah padam menjawab...."Tak payah bagi 10 alasan. Aku kasi kau satu alasan je cukup!!!" Mak dia menjawab..."Sudah la Azmi....kau tu kan lelaki. Takkan kau nak pakai tudung? Sudah la nak...Nanti mak belikan songkok ye?"
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Sat Nov 28, 2009 9:15 pm

wakaka..
pueh la sye ngutuk mak die td..
ropenye ank die yg xbtol..
huhu..
aneh agi ajaib..
Back to top Go down
View user profile
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Sat Nov 28, 2009 9:22 pm

hak1000
lawk la cte ni..
Back to top Go down
View user profile
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Sat Nov 28, 2009 9:38 pm

hahahahaha
lwk gak ek..
AZMI yg kne..wakakaka Laughing
Back to top Go down
View user profile
Cahaya Petunjuk



Female Posts : 16
Age : 20
Birthday : 08/04/1996
Reputation : 0
Join date : 22/11/2009
Location : Bera

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Sun Nov 29, 2009 9:24 am

Hak (x3)

pandai wat crite...
geli ati ana.. ^^
Back to top Go down
View user profile
faz94



Female Posts : 35
Age : 22
Birthday : 02/03/1994
Reputation : 0
Join date : 05/12/2009
Location : kuala

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Tue Dec 15, 2009 9:23 am

kmbeng pnye ank........
nth pape r.......
wt lwk je............ lol!
Back to top Go down
View user profile
Zainul Muhammad



Male jawatan : ڤوستكاون
Posts : 85
Age : 23
Birthday : 24/01/1993
Reputation : 0
Join date : 21/11/2009
Location : منتاكب ڤاحڠ

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Tue Dec 15, 2009 9:46 am

agk da msti ank dy 2 laki...
kalo azmi pkai tudung,
msti muke dy cam...
cam sape hasan?
Back to top Go down
View user profile http://zainulmuhammad.blogspot.com/
adib alwi



Male Posts : 69
Age : 22
Birthday : 05/03/1994
Reputation : 0
Join date : 16/11/2009
Location : flamingo village

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Tue Dec 15, 2009 10:15 am

mungkin ye hahahah sori hasan aq mintak maaf klu buat ko terase
Back to top Go down
View user profile
husna_nabila



Female Posts : 12
Age : 22
Birthday : 27/10/1994
Reputation : 0
Join date : 25/11/2009
Location : di atas bumi Allah

PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Tue Dec 15, 2009 5:49 pm

haha...
apela ank die 2..
Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~...Cerita mencuit hati...~   Today at 3:43 am

Back to top Go down
 
~...Cerita mencuit hati...~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Berita Pimpinan :: Tazkirah-
Jump to: