Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 8:15 am

Cinta Pandang Pertama atau First Love adalah suatu fenomena yang amat unik, mengasyikkan dan aneh. Berikut saya akan membentangkan hasil kajian seorang Pakar Motivasi yang kini berada dirumahnya dalam keadaan sedih sebab dituduh suka permainkan hati wanita.
.............................................................................................................................................

ASSALAMUALAIKUM…

Setinggi-tinggi kesyukuran pada ALLAH AZZA WAJALLA kerana sehingga kini saya dan para pembaca dipanjangkan umur untuk terus aktif dalam LIFE OF TAHAP. Sekalung penghargaan juga saya titipkan untuk para pembaca yang sudi bersama saya sekarang untuk membincangkan tentang sesuatu yang amat istimewa, Cinta Pandang Pertama.

CINTA. Semoga Allah terus memuliakannya. Cinta memiliki makna yang indah dan agung yang langsung tidak dapat diterjemah oleh kata-kata melainkan menggunakan pengamatan jiwa yang sungguh-sungguh. Cinta tidak dimusuhi agama dan tidak dihalang oleh syariat Allah. Cinta adalah urusan hati dan hati adalah urusan Illahi.

Cinta Pandang Pertama ini saya bahagikan kepada 2. Pertamanya, jatuh cinta ketika melihat buat kali pertama. Ini selalu terjadi. Hanya dengan pandangan pertama, walaupun tanpa mengenali nama, asal, latar belakang tetapi cinta sudah mekar dalam hati. Keduanya, bertentangan dengan yang pertama iaitu pandangan seseorang itu kepada pasangannya setelah mengenali nama, tempat tinggal, dan asalnya. Selalunya lelaki terus memutuskan untuk menjalinkan tali cinta. Lelaki seperti ini terbuu-buru, tidak sabar dan cepat bosan. Hukum alam memang begitu, sesuatu yang cepat tumbuh dan mekar akan cepat mati dan tamat. Perempuan pon sme jerk..huhuhu

Dalam otak dan pengetahuan saya banyak tersimpan kisah percintaan ulama’ dan Raja Islam dahulu. Bagaimana mereka menguruskan cinta ini tetapi saya begitu ‘RAJIN’ untuk taip panjang-panjang. Hehehe..

Cinta Pertama sangat hebat dan dahsyat kesannya. Saya pernah terlibat untuk menguruskan kes sebegini secara langsung mahupun tidak langsung. Setelah melalui Cinta Pertama, adalah teramat susah untuk memadamkan api cinta ini. Bagi saya hampir mustahil dan memang mustahil pon untuk melupakan Cinta Pertama. Nabi Besar kita, Nabi Muhammad S.A.W sendiri pon mengalami kesukaran untuk melupakan Khadijah r.a…cinta pertama Nabi. Ketika telah berkahwin dengan isterinya yang lain pon Nabi masih terbayangkan Khadijah. Lihatlah betapa hebatnya penangan Cinta Pertama! Cinta Pertama menyerang tidak mengenal umur, darjat, dan rupa. Boleh jadi Cinta Pertama datang ketika Form 1 atau Form 4 atau umur 25 tahun nanti dan tak mustahil umur 100 tahun nanti.

Jika fakta ini mendapat sambutan hangat, saya akan ceritakan pada semua kes-kes yang saya handle dalam menguruskan Cinta Pertama. Saya akan ceritakan juga kisah-kisah percintaan dalam kalangan ulama’,ahli sufi,orang alim dan pembesar Islam terdahulu.

Sekian sahaja sampai sini dahulu. Kalo dapat sambutan baru saya ceritakan, kalo tak maleh lor…wat segan jek..wakakaka..salam..

..............................................................................................................................................
Haa..tu la serba sedikit tentang kajian dia….kalo nk dgr cte lg..antar la komen dan sroh kawan anda bace fakta nie!! Tulis sendiri nie wei…..bkn cm Bobroy..ahaks!!

Siap tulis jam 0736 pg 28.11.2009 [img][/img]


Last edited by hasan fikri on Sat Nov 28, 2009 9:42 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
HambaAllahYangHinaLagiKej



Female Posts : 34
Age : 20
Birthday : 08/04/1996
Reputation : 0
Join date : 21/11/2009
Location : Bumi

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 8:28 am

Assalamualaikum....ana disini nak suruh anta bagi lagi serba sedikit cerita tentang tajuk ni...Kerana ianya sangat sesuai untuk remaja.Ana harap anta dapat lah menceritakan lagi cerita-cerita nie.Kat sini....No Komen.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 11:53 am

assalammualaikum..ana juge hrp anta ley ctekan..
Back to top Go down
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 1:26 pm

ASSALAMMUALAIKUM


CINTA PANDANG PERTAMA??sume org mesti akn mengalmi cinte pndg petme ni...bg ana..cnte pndg petme ni mmbuatkan kte resah spnjg mse..setiap detik msti trigtkn dy..bkn xley jtoh cinte..tp kte kne pndai kawal..nk kgsi cte ckit..ana pon penah jtoh cnte..tp ana xpndai kwl..smp ana trlpe cnte kpd yg hakiki..then..ana muhasabah smule cnte ana..ana xsptotnye mlbeykn cnte ana kpd"dia"..cnte Allah adlah indah dan kekal abadi...ana mle mganalisis ati ana blek..then,i got da result..i tekad ana xnk lg cinte kat sseorg lbey dr cnte Allah..tp kan..smp skunk ana stil xdpt lpe org tu..THE END..
yg bek jdkn tauladan n yg bruk jdkn sempadan..

WASSLM....

Back to top Go down
View user profile
Hamba Allah



Female Posts : 8
Age : 22
Birthday : 04/04/1994
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : ..............

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 3:09 pm

ASSALAMUALAIKUM,

inilah tajuk yg paling sesuai dibaca oleh remaja sekarang... 'the best'

WASSALAM
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 5:12 pm

hurm...
cinta pandang pertama ye..
btol la,mmg mengasyikkan(mcm tuan post ni ckp)
tp,masing2 kene pndai kawal la..

teringat pulak ana dgn kata2 Hamka ni...>>
Cinta itu suci, cinta itu tidak buta, cinta itu adalah kepunyaan Tuhan.
Yang tidak suci dan buta, adalah orang yang salah menggunakannya.
Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan.
Cinta bukan mengajar kita menghina diri tetapi menghembuskan kegagahan.
Cinta bukan melemahkan kudrat tetapi membangkitkan semangat.




dan ini,satu lg kata2 yg ana simpan smpai skrg...>>
"Cinta seharusnya menjadikan kita tabah dan kuat dalam mengharungi kehidupan.
Cinta seharusnya menjadi sumber inspirasi dan kecemerlangan insan.
Cinta juga seharusnya membawa insan mengenali CINTA TUHAN."



semoga kita suma yg mungkin akan jatuh cnta,sedang jatuh cnte dan ape2 je la pandai mengawal cinta tu dgn baik.huhu.
Rabbuna yusahhil insyaAllah.

p/s:panjang lebar plk komen ni..harap2 lps ni artikel ni bersambung lg ye...syukran! Wink
Back to top Go down
View user profile
ana_muslimah



Female Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 11:14 pm

salam alaik...ana xde komen sal cinta pndg pertama nie...huhu..ana ade kata2 tuk muslimah2...'DUHAI MUSLIMAH2..ANDAI HIDUP X DHADIRI OLEH LELAKI,X BRMKSUD DIRI X DIINGINI..USAH KHUATIRI KERANA CINTA ALLAH ITU PSTI..ALLAH MEMELIHARA HATI N JIWA DRPD DIKECEWAKAN N DIDATANGI PENYAKIT(RIAK)...MUSLIMAH YG SNTIASA MNJADI DAMBAAN LELAKI ADLH MUSLIMAH YG LONGGAR JAGAANNYA OLEH ALLAH...DKTKN DIRI PD ILAHI,PSTI CINTA KAU TEMUI..USAH BRHARAP CINTA INSN YG KAU SNDIRI X PSTI...DIAMKN LELAKI YG KAU SUKAI..BRDOA PD ILAHI,INSYAALLAH KAU PASTI DICARI..JAGALAH ALLAH PSTI ALLAH AKN MNJAGAMU... Surprised Very Happy Laughing ....semoga kata2 nie dpt mndorong kite semua tuk mngejar cinta ALLAH S.W.T......amin.. bom
Back to top Go down
View user profile
ana_muslimah



Female Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sat Nov 28, 2009 11:15 pm

salam alaik...ana xde komen sal cinta pndg pertama nie...huhu..ana ade kata2 tuk muslimah2...'DUHAI MUSLIMAH2..ANDAI HIDUP X DHADIRI OLEH LELAKI,X BRMKSUD DIRI X DIINGINI..USAH KHUATIRI KERANA CINTA ALLAH ITU PSTI..ALLAH MEMELIHARA HATI N JIWA DRPD DIKECEWAKAN N DIDATANGI PENYAKIT(RIAK)...MUSLIMAH YG SNTIASA MNJADI DAMBAAN LELAKI ADLH MUSLIMAH YG LONGGAR JAGAANNYA OLEH ALLAH...DKTKN DIRI PD ILAHI,PSTI CINTA KAU TEMUI..USAH BRHARAP CINTA INSN YG KAU SNDIRI X PSTI...DIAMKN LELAKI YG KAU SUKAI..BRDOA PD ILAHI,INSYAALLAH KAU PASTI DICARI..JAGALAH ALLAH PSTI ALLAH AKN MNJAGAMU... Surprised Very Happy Laughing ....semoga kata2 nie dpt mndorong kite semua tuk mngejar cinta ALLAH S.W.T......amin.. bom
Back to top Go down
View user profile
Cahaya Petunjuk



Female Posts : 16
Age : 20
Birthday : 08/04/1996
Reputation : 0
Join date : 22/11/2009
Location : Bera

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sun Nov 29, 2009 9:30 am

hem...
nk coment ke tk?
... no coment, ini tentang cinta,
jadi ana nk tanyer skit, terang kan
plak bagaimane nk jauhkan drpd zina mate
or zina hati... klu keberatan tak pe... ^^
Back to top Go down
View user profile
wardah_balqis



Female Posts : 70
Reputation : 3
Join date : 20/11/2009
Location : egypt

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sun Nov 29, 2009 12:41 pm

whoa!!!!
mungkn ini da best citer... yelah mcm mne nak elakkan dr berzina...
i mean zina mata n hati????
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sun Nov 29, 2009 10:21 pm

eerr..
tkot gak ngn kte hikmat ana_muslimah ni..
tacing pon ade gak..
huhu..
Back to top Go down
View user profile
ana_muslimah



Female Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Sun Nov 29, 2009 10:32 pm

salam alaik...xpe..xyah tkut la..ana pown ngh cuba penuhi kata2 yg ana cuba ckp nie..huhu..same2 la kite cuba..insyaAllah...
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Mon Nov 30, 2009 3:25 am

cam la de nk kt ko tu hasan.....
wekkk..... confused
Back to top Go down
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Wed May 12, 2010 2:00 am

ruangan ini bakal ke udara semula!!
nantikan!

_________________
MOTIVATOR + SI MUSOLLIF = AL FATEH 93

PEMBERSIH HATI DARIPADA BELENGGU JIWA DAN EMOSI CINTA
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI   Today at 2:05 pm

Back to top Go down
 
CINTA PANDANG PERTAMA PRESIDEN PAI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Berita Pimpinan :: Tazkirah-
Jump to: