Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 [KOMIK] Hidup untuk Memberi....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Tue Dec 22, 2009 1:39 pm

Tajuk: Hidup untuk Memberi~

Hari jadi Cici hampir menjelang
Tinggal beberapa puluh jam je lagi
Ibu Cici pon mule mencari idea, berfikir...sambil kerut2 dahi
"Nak bg hadiah ape la yg best2 cket kat anak aku yang sorang tu?" si ibu mula bermonolog dlm hati
Lame punye lame dye pikir..kira-kira 30 minit..
Ibu Cici dapat satu ilham

Maka,Ibu Cici pun cepat2 bersiap,ber'make-up' ke shopping complex untuk beli hadiah kpd anak tunggalnye yg kiut-miut tu [size=x-small][br]Cool Icon & Emoticon @ MyEm0.com[/size]
Termengah-mengah dye mengayuh basikal mengharungi jalan yg berliku dan cuaca yang agak panas...
Tapi, dye tak kisah...
sebab katanya..
"Kira orait ape makcik kayuh basikal taw! Jimat minyak..jimat duit makcik..Lagipun, exercise r sekali-sekale! hehehehe..."
Perjalanan ke shopping complex memakan masa kira-kira 15 minit
Akhirnya Ibu Cici sampai jgk ke tempat yg dituju dengan jayanye...

8 jam dah pun berlalu
Hari yang dinanti-nanti telah pun tiba
Lantas, Ibu Cici pun menghadiahkan sebuah buku yg bertajuk "Bidadari Syurga" oleh Munif Ahmad dgn mngucapkan...

Cici terlompat-lompat kegembiraan sambil mengucup ibunya bertalu-talu kerana akhirnye dye mndapat buku idamannya yg dicari-cari selama ni [size=x-small][br]Cool Icon & Emoticon @ MyEm0.com[/size]
Ibu Cici pun rasa gumbira dan terharu sambil menitiskan air mata...
[size=x-small][br]Cool Icon & Emoticon @ MyEm0.com[/size]

Moral
- Kata bijak pandai, "memberi lebih gembira daripada menerima". Maka,ayuh kita mula memberi dari sekarang! Tapi,perlu diingat, memberi harus dgn satu syarat..iaitu memberi dengan adanya kasih sayang.

- Kita mungkin sering terlupa ataupun tak tahu pun sebelum ni (macam sy..hehe) dengan kata-kata hikmah yg diungkapkan menerusi kata-kata ini..
"We make a living by what we get but we make a life by what we give- Kita membina hidup dengan apa yang kita dapat tetapi kita membina kehidupan dengan apa yang kita berikan."

- Tak susah utk menggembirakan org lain. Mungkin hanya dengan kata-kata, mungkin hanya dengan senyuman ataupun dengan doa. Berilah kegembiraan kpd orang lain, percayalah ia akan datang semula kepada kita.

-What u give u get back- apa yang kita beri akan kita terima semula. Ini hukum alam sunnatullah-What goes around, comes around.

[size=x-small][br]Cool Icon & Emoticon @ MyEm0.com[/size]
- Prepared by: Madihah93-
Back to top Go down
View user profile
hasan fikri
Admin


Male Posts : 121
Age : 23
Birthday : 12/03/1993
Reputation : 0
Join date : 18/11/2009
Location : BuRnToWn

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Tue Dec 22, 2009 2:18 pm

whoa..bgos tol lar anti nie madihah..
mksod ana artikel anti nie..
tapi anti mmg bgos pon....huhu

_________________
MOTIVATOR + SI MUSOLLIF = AL FATEH 93

PEMBERSIH HATI DARIPADA BELENGGU JIWA DAN EMOSI CINTA
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Tue Dec 22, 2009 3:23 pm

whoa kak madi..
cayalah..
ajo la nk wat gtu..
huhuhuhuhuhuhu...
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Tue Dec 22, 2009 6:17 pm

hehe..trimas..tingkayu..arigatou..byk2
sbnrnye...citer ni buat malam semalam..tgh takleh tido..so,reka2 la citer mngarut gini...

err..ainul mardhiyah..nk suro akak ajar ape?
kalo muke comel2 tu akak amik dari www.myem0.com
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: ntahapapantah...   Wed Dec 23, 2009 2:53 pm

erm...
sebarang kritikan mngenai bbrape ayat yg ade unsur 'cacat cela' amatlah dialu-alukan..
syukran!
Back to top Go down
View user profile
nadia_nhar



Female Posts : 2
Age : 21
Birthday : 19/08/1995
Reputation : 0
Join date : 19/11/2009
Location : lipis

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Sat Dec 26, 2009 9:36 pm

yo..... cheers
best la, saudari madi..... Smile
Back to top Go down
View user profile
miss starshine



Female Posts : 36
Age : 22
Birthday : 02/09/1994
Reputation : 0
Join date : 23/01/2010
Location : australia

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Thu Feb 18, 2010 4:22 pm

wah..
best la..


Cool
Back to top Go down
View user profile
Muhammad Hudzaifah



Male jawatan : PAI
Posts : 90
Age : 20
Birthday : 20/03/1996
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : ~putrajaya~

PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Thu Feb 18, 2010 4:29 pm

best3...
Back to top Go down
View user profile http://tahaplifef2.ning.com
Sponsored content




PostSubject: Re: [KOMIK] Hidup untuk Memberi....   Today at 5:52 pm

Back to top Go down
 
[KOMIK] Hidup untuk Memberi....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Wallpaper-
Jump to: