Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Zainul Muhammad



Male jawatan : ڤوستكاون
Posts : 85
Age : 23
Birthday : 24/01/1993
Reputation : 0
Join date : 21/11/2009
Location : منتاكب ڤاحڠ

PostSubject: BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...   Wed Dec 16, 2009 3:44 pm

Bayangkan benda ini berlaku pada anda...
Suatu hari pada masa sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1000 jemaah...
Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...
Lalu salah seorang lelaki tu bertempik:
"Sesiapa yang sanggup mati kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu..."
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri...
Daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk
Pak Iman tu...
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah halau semua yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat..."
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....
Macam mana???
Adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas???
Selain terhibur anda fikirlahlah...



Lawak kan, dari 1000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul beriman...

Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...
Kedua lelaki hanya membawa machine gun...
Dia tak kata pun nak bunuh...
Tapi generasi skrang amat lemah...
Baru kena ugut terus lari lintang pukang...
Lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...

Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja...
Tu pun bila time sembahyang jumaat...
Tunjuk muka kat org kampung...
Ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje...
Bile time sembahyang raya...

Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar...
Tp tak rmai yg percaya apa yang tercatit dalam Al Quran...

Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia...

Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berjam-jam...
Tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai...
Tak cukup masa...

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat...
Tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama...

Lawak kan???
Kenapa, gelak tu kan realiti???
Ttapi yg paling lawak sekali...
Berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...
Berapa orang yang akan buka email ni untuk luangkan masa membaca???
Berapa banyak???
Wallahualam...
Back to top Go down
View user profile http://zainulmuhammad.blogspot.com/
Ana Muslimiin



Male Posts : 10
Age : 23
Birthday : 16/04/1993
Reputation : 0
Join date : 16/12/2009
Location : Pahang

PostSubject: Re: BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...   Wed Dec 16, 2009 11:01 pm

Haha... mmg lwk...
Back to top Go down
View user profile http://remajamuslim.friendhood.net/
syera



Female Posts : 3
Age : 23
Birthday : 15/05/1993
Reputation : 0
Join date : 14/12/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...   Wed Dec 16, 2009 11:18 pm

tak lawak langsong!!!!
pe kes nyer lari...tp...
klo kme pon lari...tp,tak mgkin trjadi...sbb kme tak pernah gi smayang jumaat!!! Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...   Today at 10:15 pm

Back to top Go down
 
BAYANGKAN... BETAPA LAWAKNYA...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Berita Pimpinan :: Tazkirah-
Jump to: