Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Wed Dec 16, 2009 11:36 am

"...ini hikayat sebuah bicara
bicara kehidupan namanya..."


*
Al-Ankabut (29:2): "Adakah mereka merasakan mereka telah beriman sedangkan mereka belum diuji?"


Ayat yang dipegang mengubat luka bila hati diuji. When faith is put at test. Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar. Itu janji-Nya.

Hidup tak selalunya lawa
Tak selalunya ada pelangi
Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya
tetap ada
Kadang-kadang... calamity tu datang dan waktu tu rasa macam kena gelek ke bumi dek ahli sumo yang gempal-gempal belaka
Rasa macam dah tak mampu bangkit
Tapi walau apa pun yang jadi... ingat apa yang Dia selalu pesan
Allah takkan bebankan hamba-Nya dengan apa yang dia tak mampu


* "Kami tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat seksa (daripada kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdoa): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri maaflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir." (Al-Baqarah: 286)

Dan bila kita rasa dah sungguh-sungguh tak lalu hingga wishing for penamat hayat...
Pun Allah dah bagi cara-cara nak hadapi.

* Narrated from Anas : Rasulullah bersabda: "None of you should long for death because of a calamity that had befalled him; and if he cannot, but long for death, then berdoalah. " Ya Allah, let me live as long as life is better for me, and take my life if death is better for me." (Sahih Bukhari)


Tapi jangan la pulak kita medoakan dicepatkan mati pulak. Ini hanya kalau things're too much to bear. Mohonlah pada Allah untuk dilapangkan dan dipermudahkan urusan. Allah tu dekat.


* "Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang aku, Maka (jawablah), bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila dia memohon kepada-Ku, Maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu berada dalam kebenaran." (Al-Baqarah:186)


No matter what, no matter when, no matter when it doesn't at all make sense, DO NOT leave you Love Letter's Complication (i.e kita punya the Ultimate Life Manual, the Quran). It is the last thread to sanity even if everything else failed.

Life breaks us all, but in the end, we are stronger in the broken places
bak kata Hemingway.

Dan betul..... things are easier said than done
Berat mata yang pandang, berat lagi bahu yang pikul
Yakinlah pada Dia

May Allah bless us...
Back to top Go down
View user profile
adib alwi



Male Posts : 69
Age : 22
Birthday : 05/03/1994
Reputation : 0
Join date : 16/11/2009
Location : flamingo village

PostSubject: Re: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Wed Dec 16, 2009 11:43 am

perghhh menarik artikel hahah ayat tak leh bla haha
Back to top Go down
View user profile
syera



Female Posts : 3
Age : 23
Birthday : 15/05/1993
Reputation : 0
Join date : 14/12/2009
Location : Kuantan

PostSubject: Re: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Wed Dec 16, 2009 10:30 pm

bagus.....
ni lar yang dikatakn budak tahap..
HIDUP TAHAP!!! Wink
Back to top Go down
View user profile
Ana Muslimiin



Male Posts : 10
Age : 23
Birthday : 16/04/1993
Reputation : 0
Join date : 16/12/2009
Location : Pahang

PostSubject: Re: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Thu Dec 17, 2009 12:39 am

Madihah ni sape ek?
cam xprnah dgr pon
name dy...
Back to top Go down
View user profile http://remajamuslim.friendhood.net/
JANDA



Female Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 10/01/2010
Location : Pahang

PostSubject: sikat   Sun Jan 10, 2010 4:22 pm

Ini macam ayat HLOVATE je....hehe...betul tak?

Anyway, thanks for sharing..

May ALLAH bless (ayat yang selalu HLOVATE tulis pada ending novel beliau)
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: Re: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Sun Jan 10, 2010 5:27 pm

yups! ngeee~
just nak share je.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
MOTIVATOR
Admin


Male Posts : 30
Reputation : 0
Join date : 17/10/2009
Location : ADMINISTRATORS

PostSubject: huhu   Mon Jan 11, 2010 3:26 pm

madihah itu ialah........
hahahahahahahahaha
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..   Today at 1:58 pm

Back to top Go down
 
..:: iNi hIkaYat sEbuaH biCaRa ::..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Berita Pimpinan :: Tazkirah-
Jump to: