Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 Kisahku episod 6

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hafiz hafifi



Male jawatan : ketua dema baru
Posts : 199
Age : 22
Birthday : 04/03/1994
Reputation : 38
Join date : 16/11/2009
Location : rider world

PostSubject: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 10:38 am

“ALONG!!!”sergah ibuku.

“Bangunlah.dah pukul berapa dah ni?”

Lalu aku bangun dari tempat mimpi-mimpiku bermain.Selepas mandi aku menunaikan solat fardhu subuh.Selepas itu aku mencapai baju sekolah ,lengkap bersama tali leher.Hidungku menghidu sesuatu dari tigkat bawah.Aku turun perlahan.ibuku sedang menyiapkan sarapan

“Milo?”
“Emak buat milo untuk along ke?Susu segar tak de ke?”ujarku.
“Susu dah habis la.Sebab tu emak buat milo”jawab ibuku bersahaja.

Suram sedikit wajahku.Sudah kebiasaanku minum susu segar kotak keluaran Dutch Lady setiap pagi.Sejak kecil aku tidak pernah putus minum susu(kadang-kadang pernah la gak miss).

“Hmm..Along pergi dulu yerr” kataku setelah secawan milo ku hirup.
“Baik-baik jalan tu” sahut ibuku.

Sebelum basikal ku capai,tangan ibu ku cium penuh kasih sayang.Aku mula mengayuh basikalku menuju ke sekolah.Hari ini aku akan bertemu rakan sekelasku.Aku perlu masuk ke kelas seperti yang dibahagikan pihak sekolah.
Aku mengayuh dengn kelajuan serdahana.Rambutku beralun ditiup angin pagi.Kedamaian pagi dapat kurasai.Tidak sampai 10 minit aku tiba ditapak ‘parking’

“Srreettt!!!”bunyi brek basikal ala-ala drift.

Tepat pada masanya perhimpunan harian baru ingin bermula.Aku terus masuk ke barisan.Setelah ucapn and doa,barisan keluar perhimpunan.Aku terus ke kelasku(walaupun tak tau lagi lokasi).

“Kelas 1 Mahathir mana satu ha?” aku bermonolog.Kelas tingkatan satu ada 5.Semuanya ada dalam satu barisan blok tingkat satu.Pelajar lain mula mengisi diri dalam kelas masing-masing.

“Woit!!Fiz ngko sama kelas dengan aku la.Mari sini.Aku dah save tempat ngko sebelah aku” jerit Naqi kepadaku.
“Time kasih kawan!!”

Aku masuk ke 1 Mahathir terus mengambil tempat duduk.Suasana yang bising timbul di kelas,sesuatu yang tak dapat aku nafikan.Pelbagai ragam dapat aku lihat.Maklumlah cikgu tak masuk lagi.Naqi mula duduk disebelahku

“Yo.. Ko tengok cerita Detective Conan tak semalam.Aku terlupa la nak tengok”pinta Naqi.

“Mesti la aku tengok.Aku kan conan versi reality.”Aku menceritakan kembali kes rumit yang diselesaikan detektif hebat tu kepada Naqi.Kusyuk Naqi mendengarnya.Dari A hingga Z aku perincikan kes conan agar Naqi memahami apa yang berlaku dalam siri anime itu.

“Ehem..”satu suara menegurku.Bukankah itu suara bidadari sanubariku?Betulkah?Aku menoleh.Sedar tak sedar Lyana duduk betul-betul dibelakang mejaku.Rupanya sejak tadi dia sudah disitu.Hanya aku yang tidak menyedari kehadirannya.Argh!!!

“Dari tadi saya perhatikan awak.Tak perasan kat saya ke?”Lyana memuncungkan mulutnya bagaikan merajuk.
“Err..Maaflah saya tak perasan tadi.Sebenarnya saya..”

“Mari sini..encik shinichi”dia memotong bicaraku sambil jarinya mengisyaratkan padaku agar dekat sedikit dengannya.
Zapp!!Lyana menyentap tali leherku.Dia mendekatkan mukanya.Terpegun aku seketika,melihat wajah purnama sedekat ini.

“Eee..Awak ni lain kali pakai la tali leher betul-betul.”kata Lyana sambil membetulkan tali leherku.Sambil dia membetulkan tali leherku,dia mengomel sendirian.Tak ubah seperti seorang isteri yang sedang mengadu domba pada seorang suami.

“Dah siap pun.Ha..kan comel.Baru la hensem encik shinichi kita ni”kata Lyana sambil melepaskan tali leherku perlahan dan penuh lemah lembut.
“Terima kasih”ujarku.Itu sahaja yang terungkap dari mulutku ketika itu.Senyuman dia sering membuatku terkedu,hilang bicara.
“Ermm..Kalau awak shinichi.Saya nak jadi apa hafiz?”Tanya Lyana
“Awak jadi Profesor Agasa”
“Jangan la main-main.Tak istimewa langsung watak tu?”
“Awak jadi…Ermm..jadi apa ek?
“Cepatlah Hafiz, saya jadi apa?”Lyana mula mencebik.

Lyana buat-buat merajuk.Dia ingin aku memujuknya.Aku memikirkan ayat terbaik.Aku bimbang melukai hati yang sedang bertakhta.Aku biarkan dia ternanti-nanti sebentar.Aku suka melihat wajahnya dalam keadaan merajuk,membuatkan aku leka seketika.Aku menarik nafas dalam.

“Sudi tak awak jadi Ran saya dihati saya”

Wajah Lyana berkerut sebentar.Dia menonjolkan sedikit reaksi terkejut dihadapanku.Tiba-tiba bidadari kembali senyum.Awan mendung berarak,mentari kini kembali cerah.Ceh!!

“Soalan yang sememangnya saya duga.”Lyana tertundukseketika.
“Saya sudi jadi Ran awak.Itu memang watak yang nak saya duduki di hati ‘shinichi’ awak”Lyana memberi jawapan yang pasti.Muka Lyana timbul sedikit kemerahan.

Kini sudah terjawab hati bidadari milik siapa.Hatiku mula berbunga-bunga.Aku mula berangan-rangan.Arghh!!Ngarut la fikiran aku ni.Naqi hanya diam seribu bahasa melihat dramaku secara live.

“Hai!”

Tiba-tiba suara itu memecah hening imaginasiku.Dania!!Apa yang dia buat kat sini?Dia duduk disebelah tempat Lyana.Aku berfikir,mungkin dia sekelas denganku.Tapi nama dia tak ada dalam senarai 1 Mahathir.

“Saya minta tukar dengan cikgu penyelaras untuk masuk kelas ni.Boleh la saya jumpa hafiz selalu.Lagipun kawan baik Dania ada kat sini”kata Dania sambil tersenyum.Senyuman yang menikam jiwa.

“Ooo..Kirenye Hafiz dah kenal la kawan baik Lyana ye”ungkap Lyana dengan manja.

“Hah!!!Kawan baik?!!”

EPISOD 6 siap ditulis pada 2.04 am 11 Disember 2009
Back to top Go down
View user profile
Zainul Muhammad



Male jawatan : ڤوستكاون
Posts : 85
Age : 23
Birthday : 24/01/1993
Reputation : 0
Join date : 21/11/2009
Location : منتاكب ڤاحڠ

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 10:50 am

hm...
no komen...
Back to top Go down
View user profile http://zainulmuhammad.blogspot.com/
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 11:11 am

hak6..cian hafiz tu..xtaw mne satu nk plih..npe la cte ni lbey kurng cm cte..hurmm...cte spe ek??tp romantik tol la hafiz dgn liyana tu..isk3
Back to top Go down
View user profile
wardah_balqis



Female Posts : 70
Reputation : 3
Join date : 20/11/2009
Location : egypt

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 11:36 am

hmm....
ye lar... tkah..
romantik kan hafiz ngan lyana....
huhu....
mcm sweet couple....
huhu....
Back to top Go down
View user profile
faz94



Female Posts : 35
Age : 22
Birthday : 02/03/1994
Reputation : 0
Join date : 05/12/2009
Location : kuala

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 6:29 pm

x leh bla cte ni......
br form 1 dh romntik......... lol!
Back to top Go down
View user profile
adib alwi



Male Posts : 69
Age : 22
Birthday : 05/03/1994
Reputation : 0
Join date : 16/11/2009
Location : flamingo village

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 8:05 pm

ermmm cmni rupe nye perangai "hafiz" mase form 1 lu ye
ermm tgk lah skang camne perangai dye hahaaha
Back to top Go down
View user profile
amiLa_SoLehan



Female Posts : 10
Age : 22
Birthday : 13/01/1994
Reputation : 0
Join date : 12/12/2009
Location : Bandar Jengka

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 8:39 pm

Betul ckp faz94. bru f1 dh romantik2...not bad r story, ermm kita tggu next episod... ape jadi kat sweet couple 2 yerk??! hemh. sme2 fkirkn,
Back to top Go down
View user profile
madihah



Female jawatan : hanya Allah yg tahu...hehe
Posts : 65
Age : 23
Birthday : 02/11/1993
Reputation : 0
Join date : 27/11/2009
Location : malaysia

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 8:58 pm

aiyoyoyoyoyo
so jiwangsss maaa...
huhu cyclops
Back to top Go down
View user profile
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Sat Dec 12, 2009 10:24 pm

bes btol la hafiz dgn liyana tu... lol!
Back to top Go down
View user profile
JANDA



Female Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 10/01/2010
Location : Pahang

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Mon Jan 11, 2010 10:53 pm

SUBHANALLAH..
ALHAMDULILLAH..
LAAILAHAILLALLAH..
ALLAHUAKBAR..

Not bad..
Congrats..
Writing is better than doing nothing..

But for all readers...
anD for you...mr.writer,

Remember one thing...

Don't let this story...
make our heart darker like 'a bed of black roses'
Reading a-loving-moving couple's story is a best thing for us, to spend our lot of free time,
but please don't let 'zina hati' KILL all the loves in our heart and soul.

Paham-paham sendirilah, yek...
A bed of forgiveness flowers i beg if i was wrong...
Back to top Go down
View user profile
hafiz hafifi



Male jawatan : ketua dema baru
Posts : 199
Age : 22
Birthday : 04/03/1994
Reputation : 38
Join date : 16/11/2009
Location : rider world

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Wed Jan 13, 2010 5:59 pm

thanx 4 ur comment.....

wow!!nice comment.i admit it but u r not very brave to show urself..scary ha??
hahahaha...sorry 4 my mistake,i just making a joke.

one more thing,sory for my bad english writing and langguage.

ermm...i hope 'JANDA' can follow my novel story until its end.and i will prove u
why i call my own novel is islamic novel...ya!!my story is about 'zina hati'.

i will give u the synopsis about kisahku..

hafiz,a boy that hate smka very much.he want to avoid himself from that school.
until one day,his parent want him to go smka....and then he find truth about islam in smka..
he learned how to stay away from 'zina hati'...and he rise to be a great leader...

i hope u understand why i wrote to many girlfriends in hafiz life...
but sorry to say...maybe in episode 20 or 21 hafiz will enter the new world..the world of smka..

long story huh!?sorry to keep u waiting to read the islamic moment....
Back to top Go down
View user profile
JANDA



Female Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 10/01/2010
Location : Pahang

PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Wed Jan 13, 2010 10:25 pm

SUBHANALLAH..
ALHAMDULILLAH..
LAAILAHAILLALLAH..
ALLAHUAKBAR.

For Mr.Writer..
Thanks for the PM.
You're the first one...knocked my PM door.

can't wait to read your 20-21st novel.

anyway, keep up writing, bro!
as long as your writing can give benefit towards others, so go on!

btw, my english, either in my grammar or spelling, etc...etc.. is not really good,
if one of our beloved english teacher check on this my-broken-english-sentence, i am sure, they will find so many mistakes.

but, one very important we must do is trying, trying and trying.
although my english is not good enough, i practice and try my best, because i don't want to be a 'mundur' malay woman.

so... keep on writing in english.
don't afraid to do mistakes..
because from the mistakes, we will find the success.
That's all.

btw, your english is good, and you can improve it with a lot of reading and writing.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisahku episod 6   Today at 2:05 pm

Back to top Go down
 
Kisahku episod 6
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Novel-
Jump to: