Life of TAHAP

Laman rasmi Pimpinan SMKA Tengku Ampuan Hajjah Afzan Pahang, Jerantut.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
AHLAN WASAHLAN WAMARHABAN BIKUM DIUCAPKAN UNTUK SEMUA PELAJAR SMKA TAHAP KHUSUSNYA KEPADA PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHAP...BERSAMALAH KITA MENYEMARAKKAN BIAH SOLEHAH INSYAALLAH..
KEPADA SELURUH PELAYAR LAMAN LIFE OF TAHP YANG SUDAH MENCAPAI STATUS PELAJAR TINGKATAN 5 ANDA DIMINTA UNTUK MENDAFTAR TERUS KEPADA LAMAN RASMI BATCH IAITU DI http://batchtahap27.ning.com/
http://lifeinislam.sosblog.com
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
iluvislam
iluvislam
Kalender
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 08, 2010 4:28 pm
Latest topics
» Maka AKUlah AKU..dan kamu?
Wed Jan 11, 2012 7:12 pm by MOTIVATOR

» KOREAAAA!!!!
Fri Sep 30, 2011 11:39 pm by nur

» Reminiscence
Tue Aug 09, 2011 5:30 pm by nur

» X-TAHAP 2011...
Tue May 03, 2011 8:01 pm by Zainul Muhammad

» AlFatihah - AlBaqoroh, ayat 24 (Saad Al-Ghamdi)...
Wed Dec 29, 2010 9:28 am by Zainul Muhammad

» Life Of Tahap da tak meriah cam dulu...
Mon Dec 20, 2010 5:47 pm by HambaAllahYangHinaLagiKej

» KENAPA TAHAP TAK seMERIAH dulu?????????
Mon Dec 13, 2010 4:05 pm by Guest

» AHLI JAWATANKUASA TERTINGGI PAI 2010
Sat Oct 30, 2010 12:01 am by fiza

» CINTA MERUBAH SEGALANYA
Fri Oct 15, 2010 8:49 am by allisa dania

chat

Share | 
 

 Kisahku episod 4

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hafiz hafifi



Male jawatan : ketua dema baru
Posts : 199
Age : 22
Birthday : 04/03/1994
Reputation : 38
Join date : 16/11/2009
Location : rider world

PostSubject: Kisahku episod 4   Thu Dec 10, 2009 9:36 pm

Seminggu kemudian….

Hari pertama di alam sekolah menengah bermula pagi ini.Mengikut jadual program,aktiviti bermula dengan orientasi.Semua pelajar baru berkumpul di dewan utama SMKPS.

“Semua pelajar tingkatan satu sila beratur dalam 5 barisan” penyelaras orientasi bersuara.”Sekarang saya bagi anda masa 2 jam untuk berkenalan dengan rakan-rakan baru anda.Take care everyone,enjoy!!”
Pelajar lain mula berserakan mencari rakan-rakan baru.Tubuhku masih terpaku untuk bergerak.Aku mula memerhati pelajar mula untuk bersuai kenal.Aku termenung melihat sekeliling.Perasaan sedihku kerana Sarah masih lagi kuat terikat.Lama juga aku termenung sendiri.

Tap!!Bahuku disentap.”Sabar.Jangan pandang belakang dahulu.Bagi tahu kami nama awak dahulu” kedengaran suara perempuan dibelakangku.Lalu aku memberitahu namaku seperti biasa.Dia bagaikan sedang berbisik.Tapi kepada siapa?Ah!!Mengapa aku suka membuat andaian perkara yang aku tak pasti,.

“Budak hensem ni nama Hafiz lah!!”
Dengan serta merta ku menoleh ke belakang.Terkejut!!Sekumpulan perempuan sedang berkumpul dibelakangku.

“Hai Hafiz..”ungkap mereka ramai-ramai.
“Eh?”

Siapa mereka?Kenapa memandangku sambil tersipu-sipu.Arghh!!Rimasnya janganlah asyik memandang aku.Aku mula bergerak sendirian.Tetapi mereka masih lagi mengunci pandangan mereka terhadapku.Aku mengendahkan mereka.

“Wau!!Untunglah kau fiz.Baru hari pertama dah famous” sapa Syafiq,rakan sekolah rendahku.
“Ish tak ada lah”
“Kau tak nak join kami ke ‘bertegur sapa’ dengan awek-awek kat sini”
“Tak apalah.Aku tak berminatlah”
“Eleh..Bajet la kau.Kami nak pergi berkenalan dengan budak paling cun dalam banyak-banyak perempuan kat sini”
“Pergilah korang.Peduli apa aku” balasku.

Lalu rakan-rakanku yang lain beredar.Aku cuma memerlukan waktu bagi diriku sendiri.Bukanlah aku bermaksud mengasingkan diri dari orang lain.

Tap!!Sekali lagi bahuku disentap.”Siapa pulak ni” bisik hatiku.Aku memalingkan badanku kearah belakang.

“Lyana!!??” sentak hatiku.Senyuman bidadari terukir menjadi realiti dihadapanku.
“Hafiz dah lupa kat saya ke?”
“Eh,mustahil saya boleh lupa kat awak.Awak kan hutang dengan saya hari tu.Cik Lyana dah lupa ke?”
“Hutang?Hutang apa pula ni”ungkap Lyana sambil tersenyum manja.Kerinduanku yang tak terhingga terubat juga pada hari ini.
“Awakkan hutang renungan mata dengan saya”
“Owh…takpe.Nanti saya bayar” Lyana tersipu malu berhadapan denganku.Hari-hari bahagia muncul kembali dalam hidupku.Bidadari kembali menjadi suri.
“Awak ni banyak peminatlah.Nanti macam mana saya nak bayar hutang saya?”
“Tak apa.Saya akan pastikan mata saya ini menjadi milik awak sorang” balasku.Perasaan sedihku hilang serta merta.Perasaan cemburu juga hadir dilubuk jiwaku,ramai lelaki senior tak kurang juga junior cuba mendekati Lyana.Bidadariku sudah dimilikikah?Tapi mustahil perempuan seayu dia belum berpunya.Aku bukanlah sekacak mana hendak digandingkan dengan dia.

“Lupakan sajalah niat nak menangi hati Lyana” bisik hatiku.
“Ok semua.Masa dah tamat.Semua pelajar boleh lihat kelas yang bakal anda duduki sepanjang tahun di papan kenyataan.Lepas tu anda semua boleh melawat kawasan sekolah secara berkumpulan and then you can go home after 1 o’clock” umum penyelaras program orientasi.

“Aik?Tadi ada sebelah aku.Mana pula dia pergi?” dengusku.

Langkahku berayun perlahan.Mataku mencari bidadariku,Lyana.Rupanya dia masih dikerumuni pelajar lain untuk berkenalan termasuklah Syafiq.Perlahan-lahan aku keluar berjalan dari dewan utama.Aku sendirian membawa diri.Rata-rata pelajar lain berjalan bersama rakan-rakan mereka.Aku masih dengan duniaku sendiri.Longlai langkahku,perlahan dan suram.Kakiku bergerak namun mindaku hilang terbang entah kemana.

“Boleh saya jalan dengan awak?” tegur seorang pelajar perempuan yang betul-betul berada di sisiku.
“Err…”
“Diam tu tanda setuju.Jom”selorohnya.Tap!!Ditariknya tanganku.
“Entah dari mana dia ni muncul.Tiba-tiba je ajak aku jalan dengan dia,aku bukan kenal dia pun” bisik hatiku.

“Kemana dia nak bawa aku ni?EH!!

Kisahku part 3 siap ditulis pada jam 10.45 pm 9 Disember 2009
Back to top Go down
View user profile
bintang_kelip2^_^



Female Posts : 60
Age : 20
Birthday : 01/03/1996
Reputation : 0
Join date : 28/11/2009
Location : pahunk

PostSubject: Re: Kisahku episod 4   Thu Dec 10, 2009 9:51 pm

cantik sgt ke liyana toh...xsabo2 nk taw spe pompuan tu...huhu..
Back to top Go down
View user profile
hafiz hafifi



Male jawatan : ketua dema baru
Posts : 199
Age : 22
Birthday : 04/03/1994
Reputation : 38
Join date : 16/11/2009
Location : rider world

PostSubject: sssssssssssssssssssssssssss   Thu Dec 10, 2009 9:55 pm

x perlu taw sape lyana tuh
Back to top Go down
View user profile
atashi_ika96



Female Posts : 69
Age : 20
Birthday : 07/06/1996
Reputation : 0
Join date : 26/11/2009
Location : korea..

PostSubject: Re: Kisahku episod 4   Thu Dec 10, 2009 10:23 pm

potong line la minah sorg nih..
hafiz nape xnk keja agi liyana tuh..
huhu..
Back to top Go down
View user profile
hafiz hafifi



Male jawatan : ketua dema baru
Posts : 199
Age : 22
Birthday : 04/03/1994
Reputation : 38
Join date : 16/11/2009
Location : rider world

PostSubject: fsfsdfsdfsfs   Thu Dec 10, 2009 10:30 pm

x yah kejar...
dah satu sekolah
esok leh kejar
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisahku episod 4   Today at 3:46 am

Back to top Go down
 
Kisahku episod 4
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Life of TAHAP :: Novel-
Jump to: